Herkomst van de naam

Heeft u vragen?

U kunt onze brochure downloaden of direct contact opnemen met één van onze consultants via onderstaande gegevens: 

Herkomst van de naam

De Fossa Corbulonis is de oorspronkelijke naam van het kanaal tussen de Rijn en een tak van de Maas; tussen Leiden en Voorburg. Tegenwoordig heet dit kanaal de Vliet. Op de plaats waar het tegenwoordige Voorburg-West ligt en waar het kantoor van Corbulo in 2005 is opgericht, stichtte Corbulo in 47 na Christus het Forum Hadriani.

De Corbulo gracht werd in het jaar 47 in opdracht van de romeinse generaal 'Cnaeus Domitius Corbulo gegraven. De gracht had tot doel de handel te bevorderen en schepen er voor te behoeden buitengaats te zeilen op de gevaarlijke Noordzee.


De Corbulo gracht werd verder verbeterd onder keizer Hadrianus, die deze streek bezocht in 120 n chr. De oude Romeinse legerplaats Municipium Cananefatium werd de handelsplaats Forum Hadriani. Forum is in de Volksmond vertaald naar Voorburg. Zodoende wordt Corbulo niet alleen gezien als stichter van Voorburg, maar heeft met zijn investeringen in infrastructuur en zijn bestuur over Germanica Inferior aan de basis gestaan wat wij tegenwoordig kennen als Nederland.

Wij identificeren ons graag met zijn toewijding aan zijn manschappen en zijn loyaliteit. Corbulo was een rechtschapen, integer leider met een eigentijdse visie en creatieve oplossingen. Hij dacht in termen van communities, orde en structuur en bracht welvaart in de samenlevingen waarvoor hij verantwoordelijk was. Veel idealen die wij ook als organisatie nastreven. Corbulo stond ook 2000 jaar geleden al voor: pure dedication.

Bekijk onze vacatures   |    Schrijf u nu in   |    Bekijk onze downloads & links