Werkwijze permanente posities

Heeft u vragen?

U kunt onze brochure downloaden of direct contact opnemen met één van onze consultants via onderstaande gegevens:

Verder gaan daar waar anderen ophouden

Search:
Talent mapping: het systematisch in kaart brengen van potentials voor uw organisatie middels discrete direct search is onze primaire searchmethode. Daarnaast ontplooien we voortdurend activiteiten waarmee we onze contacten in de financiële community onderhouden. Alleen zo komen we tot een selectie van uitsluitend de beste kandidaten; doortastende financials die het verschil kunnen maken in uw organisatie.Omdat alleen de beste kwaliteit voor u en voor ons belangrijk is. 

Selectie:
Voorspelbaarheid van geschiktheid, betrouwbaarheid en afstemming van verwachtingen zijn cruciaal in het selectieproces. Van al onze kandidaten winnen we standaard twee referenties in. Samen met ons diepte-interview (STAR), onze psychologische test, uw eigen bevindingen en referenties, verkrijgen wij een 360-gradenfeedback. Op basis daarvan kunnen we zo goed mogelijk voorspellen in welke mate een kandidaat bij uw organisatie en de vacante positie past. Aanvullend kunnen we een pre-employment screening verzorgen om betrouwbaarheid te garanderen.

Onze werkwijze bestaat uit de volgende elementen:

Direct search
Met deze methode brengt onze researchdesk de markt en doelgroep in kaart en benaderen we de kandidaten direct telefonisch. Deze methode past uitstekend bij een vertrouwelijke en discrete manier van werken. Financieel executives en toptalent die zich niet zichtbaar op de markt begeven, kunnen we op deze manier toch voor uw organisatie interesseren.  

File search
We voeren een uitgebreide file search in onze database uit om geschikte kandidaten die bij ons geregistreerd zijn te identificeren. We benaderen hen direct en beoordelen hen in een interview op de voor de positie relevante functie-eisen en persoonlijkheidskenmerken. Corbulo besteedt veel tijd en zorg aan het up-to-date houden van de ingeschreven kandidaten en heeft daardoor snel inzicht in de beschikbaarheid van kandidaten. 

Netwerktechnieken
Zowel via onze bestaande kandidaten als via relaties kunnen we kandidaten op de arbeidsmarkt traceren. Corbulo maakt deel uit van verschillende hoog-kwalitatieve netwerken die het mogelijk maken voor u de beste kandidaten uit de markt te selecteren. We gaan uit van het principe dat zeer goede kandidaten zelf ook zeer goede kandidaten aanbrengen. 

Webrecruitment
Bij webrecuitment plaatsen we uw vacature op onze website. Onze website heeft een hit-ratio van meer dan 1 miljoen hits per jaar waardoor u een groot bereik onder uw doelgroep realiseert. Dit bereiken we door een systeem van continue webmarketing. Linkedin, Google Adwords en gespecialiseerde sites vormen hiervoor onder andere de basis. Als extra service kunnen we de vacature kosteloos doorplaatsen op één van onze toonaangevende partnersites. 

Advertised search
Een advertentiecampagne in een online of offline medium dat is afgestemd op de specifieke groep. We maken voor u gebruik van ons eigen adviesbureau dat is gespecialiseerd in arbeidsmarktcommunicatie. Zij zorgen voor de opmaak en plaatsing van de advertentie én voor kosteloos advies over bijvoorbeeld de geschikte media en doelgroepbenadering.

Doorlooptijd

De totale doorlooptijd voor reguliere posities bedraagt 30-60 dagen. Voor specialistische en of executive posities worden maatwerk afspraken gemaakt om succes te kunnen garanderen.

Als snelheid voor u van belang is
Voor operationele financial functies (tot 100K) die op korte termijn moeten worden ingevuld, organiseren we kort na elkaar drie selectie-interviews met kandidaten. We nemen de gehele organisatie van het selectieproces op ons zodat u binnen 30 dagen de door u gewenste kandidaat een arbeidsvoorwaardenaanbod kan doen. Gedurende deze periode vragen we exclusiviteit van u. We zetten hierbij onze verschillende search-methoden in, waarbij we u door onze kennis van de finance community en het verkennen van de wederzijdse verwachtingen snelheid en succes kunnen garanderen. Uw voordeel:

  • Efficiency: u bespaart kostbare tijd tijdens het wervingsproces;
  • U kunt een snelle vergelijking maken tussen kandidaten;
  • Mogelijkheid om op dezelfde dag alle interviews te evalueren met Corbulo;
  • Corbulo draagt zorg voor de noodzakelijke faciliteiten en planning;
  • U kunt de totale doorlooptijd van de wervingsprocedure aanzienlijk inkorten.


Evaluatie
Vanzelfsprekend verliezen we onze verantwoordelijkheid niet uit het oog. Na proeftijd evalueren we uitvoerig met u en de kandidaat of alles naar tevredenheid gaat.  

Beschikbaar talent & executives   |   Plaats een opdracht   |    Bekijk onze downloads & links