Uitnodiging bijeenkomst 30 maart 2023, Leen Paape "Bestuur en Toezicht: teveel toezicht en te weinig bestuur"

Terug naar nieuwsoverzicht

Ook voor dit jaar hebben we weer een aantal inspirerende bijeenkomsten op het programma staan. Graag nodig ik je van harte uit voor de eerste bijeenkomst op donderdag  30 maart vanaf 18:00 uur met dit keer als thema: "Bestuur en Toezicht: teveel toezicht en te weinig bestuur” georganiseerd door Corbulo in samenwerking met het NCD, kring Drecht en Lingewaal.

Leen Paape, hoogleraar emeritus Corporate Governance  neemt ons deze  avond mee in het onderwerp “Bestuur en Toezicht: teveel toezicht en te weinig bestuur” en zal de volgende punten aan bod laten komen:
 

 • De oproep van de samenleving aan ondernemingen om meer bij te dragen aan de maatschappelijke vraagstukken
 • De toegenomen complexiteit, risico’s en regeldruk (minder is meer)
 • Het geheel vraagt om meer vooruitkijken/innovatie en nadenken over nieuwe businessmodellen inclusief scenario’s
 • Dat bestuur en toezicht teveel achteruitkijken en te weinig vooruit en dat het daarom belangrijk is de stoeltjes wat dichter bij elkaar te zetten (misplaatste trots, ons boek: Exit Fantoomtrots
 • Ergo, komt daarmee een one tier in beeld om te zorgen dat we niet op de schroothoop van de geschiedenis terecht komen.

 
Leen Paape is hoogleraar emeritus Corporate Governance en verbonden aan Nyenrode Business Universiteit. Tevens is hij actief als toezichthouder bij diverse organisaties zoals Univé Dichtbij, SNS Reaal Pensioenfonds, Stichting BOOR, het ABP, het IMF in Washington en het ING Pensioenfonds. Ook is hij Voorzitter van de Signaleringsraad en van de Raad voor de Praktijkopleidingen van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).
 
Leen begon zijn carrière op de Koninklijke Militaire Academie te Breda. Tijdens zijn militaire loopbaan werd hij registeraccountant en werkte bij KPMG. Achtereenvolgens vervulde hij functies bij KLM, was Partner bij PwC en lid van het College van Bestuur van Nyenrode.
 
Hij is een veelgevraagd spreker en heeft recent samen met Leo van de Voort het boek ‘Exit Fantoomtrots’ geschreven. Leen houdt er een paar hobby’s op na. Hij speelt golf, leest veel, bokst en kookt graag.
 
De bijeenkomst heeft plaats op golfbaan The Dutch in Spijk (The Dutch - Google Maps) en zal de volgende agenda hebben:
Agenda:

 • 18:00 uur inloop
 • 18:30 uur start programma,
 • 20:00 – 22:00 uur diner met de mogelijkheid verder te discussiëren en nader met elkaar kennis te maken.

Kosten:
De kosten voor deelname aan deze bijeenkomst bedragen € 150,00 per persoon excl. btw. Je ontvangt hiervoor per mail voorafgaand aan de bijeenkomst een factuur.
Eventuele dieetwensen/allergieën graag per ommegaande doorgeven.

Aanmelden:
Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomst via f.heintz@corbulo.net
Kosteloos afmelden is mogelijk tot donderdag 23 maart 2023. Indien je later afmeldt of onaangekondigd niet komt, dient het volledige bedrag voldaan te worden.
 
Programma 2023

 • Donderdag 30 maart: Leen Paape “Bestuur en Toezicht: teveel toezicht en te weinig bestuur”
 • Donderdag 20 april: Peter Voogt "Waarom Bitcoin ook voor jou als directeur / commissaris relevant is of wordt"
 • Donderdag 15 juni : Roger van Boxtel o.a. vzt RvC KPMG en oud minister en voorzitter D66 (ovb)
 • Donderdag 28 september : Karin Raes : Auteur 'Op karakter naar de top! Het succes van diversiteit en leiderschap onthuld' (ovb)
 • Donderdag 26 oktober : ntb

 

Ik hoop je persoonlijk te ontmoeten, tot de 30e maart!